torsdag 9. desember 2010

Bloggosfæren på en torsdag!

Hver torsdag fremover deler jeg mine favorittfunn i bloggosfæren med dere. Jeg kommer til å skrive om en blogg og ett innlegg som jeg har lest den siste tiden.

Da er jeg tilbake i Oslo etter en halvannen uke på verdas finaste øy (Averøya - om du skulle være i tvil...). Jeg hadde en bunke med bøker med meg i ryggsekken, men fikk lest 37 sider i Andromeda-tåken av Ivan Jefremov. Jeg er nok redd for at den går tilbake til biblioteket uten at jeg blir helt ferdig med den.

Julekalender. Adventskalender. Kjært barn har mange navn. Flere bloggere har adventskalender. Kirsten M. presenterer hver dag et bokbilde, et dikt og en forfattere. Wow, her er det mange nye navn og mange skjønne perler. Kikk innom! Elin på bloggen Av en annen verden har også julekalender, variert innhold - både julehelsinger og utdrag.

Ungdomsbøker blir stadig mer populært. Ladybug på bloggen Underhold meg hadde denne uken ett innlegg om utvalgte ungdomsbøker som er utgitt på norsk dette året. Jeg har lest flere av de, blant annet Kirkegårdsboken (dog på engelsk) og var særdeles begeistret for den. Trender er det også i ungdommenes verden, kanskje mer der enn andre steder, Bokelskerinnen skriver i dag om trendene i det amerikanske young adult-markedet. Det flott at forlagene satser på ungdom, jeg håper også at norske forlag satser på gode oversettelser av ungdomsbøkene.

Ha en fortsatt strålende bokuke i kulden!

3 kommentarer:

  1. Kom hjem fra Batnfjorden i dag, jeg... :) Sånn ellers går selvsagt Halsa Averøya en høy gang i vakker-het...

    SvarSlett
  2. Batnfjorden ser jeg nesten fra stuevinduet, siden jeg kommer fra riktig side av verdas fineste øy.

    SvarSlett
  3. Så spennende med en sånn oversikt. Gleder meg til de neste torsdagsinnleggene dine :)

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.