mandag 21. november 2011

Svenskehandel

En helg i Göteborg, fire bøker. Ikke mange, men noen gaver ble også innkjøpt. Sverige er billig på bøker, men ser man bort fra prisene er de store kjedene i Sverige veldig lik de store butikkene her hjemme. Godt utvalgt, men man føler at det er de samme bøkene overalt.


Liten tid og dårlig planlegging førte til at vi ikke jaktet på de litt mindre, koslige butikkene eller fant noen svenske brukthandler. Julemarkedet på Liseberg derimot, det fant vi!

I disse tider kan man ikke dra til Sverige uten å komme hjem med Tomas Tranströmer. Jeg vurderte hans samlede verker, men samlede verker er alltid en bøyg å starte på. Så valget falt tilslutt på Den stora gåtan.

Diktsamling nummer to er Bob Hansson og Halleluja liksom. Ene og alene valgt for at jeg synes omslaget var moro og lite høytidlig, slikt kan man gjøre med svenske priser.Jeg aner ingenting om forfatteren eller om diktsamlingen.

Svenskene er god på underholdning. Stockholm rosé av Sophia Wolf Lösnitz høres ut som noe man kan lese når alt annet bare stopper, herlig jenteunderholdning når man har behov for litt avveksling. Håper jeg.

Den siste boka kikket jeg på flere ganger, før den ble med hjem. Jeg fant den i ungdomsavdelinga og er den første boka i noe som skal bli en trilogi (naturligvis...). Fantasy, og har blitt årets store snakkis i Sverige og jeg utrolig spent på hva Mats Strandberg og Sara Bergmark Elfgren kan varte opp med.

Har du lest noen av disse?

6 kommentarer:

 1. Jeg har ikke lest noen av disse, men er veldig spent på Cirkeln som visst skal komme på norsk på nyåret.

  SvarSlett
 2. Jeg er ikke overrasket over at Cirkeln skal komme på norsk, et lite googlesøk viser at den har fått veldig gode omtaler i Sverige.

  SvarSlett
 3. Jeg har Cirkeln stående i bokhyllen og gleder meg til den. De andre bøkene kkjenner jeg ikke til.

  SvarSlett
 4. Jeg gleder meg veldig til Cirkeln, den har jo fått så mye oppmerksomhet :)

  SvarSlett
 5. Likte du "Alv Erlingsson"? Da liker du denne:

  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150361720793915&set=a.310013968914.148157.269423243914&type=1&theater

  SvarSlett
 6. Hm, nå blir jeg egentlig mer og mer interessert i Cirkeln når jeg hører at all oppmerksomheten også har nådd Norge også.

  @Anonym: Ja, det gjør jeg:-)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.