mandag 9. januar 2012

2012 - nytt leseår, nye muligheter....

Vi skriver uke to i 2012 og jeg er allerede sent ute med mine tanker rundt leseåret 2012. Tankene mine er relativt enkle og langt fra halsbrekkende.

1) Jeg skal fortsette å lese
Ha sier du, jeg sier ja. Det er mange tidstyver i hverdagen, alltid en klesvask til, alltid noe å se på TV, alltid et sted å surfe. Det er enklere å la være å lese, når man er sliten etter å ha stått opp tidlig, for å hente tidlig, for å lage middag og for å alltid føle at man er bakpå med jobb, blogg, lesing, fotoalbumene man skulle lage og smekkene man skulle sy før nevøen sluttet å sikle. Jeg skal fortsette å lese, og om jeg ikke leser over 100 bøker i år, så skal jeg kose meg med alle bøkene jeg velger å lese.

2) Jeg skal fortsette å blogge
Jeg hadde tenkt å slutte, i desember skulle jeg bare blogge ut året. Avslutte med statistikk og si ha det bra. Her er jeg, det er januar og jeg skal fortsette å blogge. Selv om det tar tid så gir det så mye. Så for ei stund til blir jeg her. Fordi det beste med å blogge er alle de andre bokbloggerne; kommentarene og ikke minst deres innlegge som jeg ler, gråter og blir irritert på. Og, fordi jeg i de ymse situasjoner stadig kommer over noen som har lest blogget min og har lest noen av bøkene jeg har skrevet om. Og da blir jeg så glad, glad, glad at jeg klarer ikke å la være. Å blogge.

Så. Ingen store mål, ingen utfordringer. Nå er det er sagt er det ett par bøker jeg skal fullføre og lese i 2012
----- De besatte av Dostojevskij, fordi jeg har bare 100 sider igjen
----- The Mysteries of Udolpho av Ann Radcliffe, fordi jeg begynte og ble avbrutt, men vil så gjerne
----- Cold Comfort Farms, fordi jeg har lest om den og fordi den skal leses sammen med andre fine medbloggere
----- Og kanskje, men bare kanskje, skal jeg lese Dickens, fordi det er hans år i år...


10 kommentarer:

 1. Jeg krysser fingrene for at "en stund til" varer lenge, for at du ikke går lei. Du har en veldig fin blogg. Bloggverden blir ikke den samme uten deg.

  SvarSlett
 2. Du hadde vel ikke for alvor tenkt å gi deg?
  Sånt går bare ikke an!!

  (jeg hadde aldri plukket opp Leon og Louise hvis det ikke hadde vært for deg - og det er virkelig en delightful bok)

  SvarSlett
 3. Så bra at du fortsetter. :) Det er ikke så lenge siden jeg oppdaget bloggen din for første gang, men jeg titter innom litt nå og da. Ønsker deg et godt nytt leseår!

  SvarSlett
 4. Så bra at du ikke gir deg, syns vi har mistet flere gode bokbloggere i det siste. Du har så mange fine innlegg --så sier som Labben at Bloggverdenen blir ikke den samme uten deg:-)

  SvarSlett
 5. Krysser fingrene for at litt til blir ei lang stund; er innom bloggen din for kvart nytt innlegg og liker måten du skriver på.

  The Mysteries of Udolpho har eg og lyst til å lese, og Cold Comfort Farm skal leses i lesesirkelen. Stå på, og husk at det er lov å ta pause!

  SvarSlett
 6. Jeg henger meg på de andre her, og håper at du blir i bloggverdenen lenge :-) Ellers så synes jeg også at det første målet ditt både er fint og viktig!

  SvarSlett
 7. Takk alle sammen! Det var veldig fine ord fra dere. Det er alltid hyggelig å vite at noen setter pris på det man skriver.

  @Labben: Nå som jeg har bestemt meg så tror jeg at kommer til å fortsette å blogge ei stund:-)

  @Ingalill: Ah, nå ble jeg glad for at du liker Leon og Louise. Gleder meg til å lese omtale, det er virkelig en delightful bok. Bør leses av mange!

  @Tone: Godt nytt leseår til deg også, alltid hyggelig med nye lesere!

  @Clementine: Takk:-)

  @Elida: Takk:-) Det blir spennende med Cold COmfort Farm. Jeg bestilte like godt en til av samme forfatter når jeg først var i gang!

  @Siljeblomst: Takk:-)

  SvarSlett
 8. SV: Eg kjøpte den på billigsalg for eitt år sidan; den er litt stiv i prisen, men kikk ut når det er salg og slikt:-) Eller ha den på ønskelista.

  SvarSlett
 9. Nå fikk jeg først nesten hjertestans av at du var så nær å gi deg, og ble veldig glad for å høre at du fortsetter likevel. Jeg sier meg enig med de andre; bokbloggland ville ikke ha vært det samme uten deg, og det er lov å ta en pause når man ikke har tid eller lyst til å blogge. Leserne forsvinner ikke selv om man tar en pause, eller blogger med ujevne mellomrom. Jeg leser hvert eneste innlegg du skriver med stort utbytte, og håper du fortsetter i lang, lang tid fremover!

  SvarSlett
 10. Jeg blir helt rørt over alle de fine ordene. Ja, jeg vet det er lov med pauser og blogge med ujevne mellomrom. Jeg er litt sånn alt eller ingenting, men jeg tror nok at det vil være noen dager mellom innleggene mine fremover. Må bare jobbe litt med meg selv slik at det blir greit:-)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.