lørdag 7. januar 2012

84 Charing Cross Road

Endelig fikk jeg sett ferdig filmen 84 Charing Cross Road. Jeg leste boka med samme navn for mange år siden, men har aldri sett filmen. Litt usikker på om hvordan stemmene til forfatteren Helene Hanff og bokselgeren Frank Doel ville bli ivaretatt i en film var jeg anelse skeptisk.

Jeg hadde ingen grunn til det. Bortsett fra noen teatrelske blikk når Helene og Frank avslutter brevene, intens stirring på kameraet, så er det en nydelig film. Det handler om kjærlighet. Til bøker.


Vi kan le litt i dag, av brevene som gikk begge veier over Atlanteren. Jeg kan le litt, jeg som er tastetrykk unna engelske bøker, brukte som nye. Det er nesten som jeg må legge inn en ordre på The Book Depository bare for å vise hvor stor pris jeg setter på at jeg  setter på dagens muligheter. Men noen roman blir det ikke, mine bestillinger på The Book Depository og de automatiske bekreftelsene som kommer fra serveren deres, selv om de er aldri så søte med sin standard innledning Thank you ever so much for placing an order here with at The Book Depository.

8 kommentarer:

 1. Dette er en av mine store bok-favoritter! Og jeg er enig med deg: filmen er også veldig fin!

  SvarSlett
 2. Ja, ikke sant! Det virker som de som lagde filmen hadde samme respekt for historien og kjærlighet til bøker som forfatteren selv:-)

  SvarSlett
 3. Ble plutselig veldig nostalgisk
  , selv om jeg hverken har sett film eller lest bok og Anne Bankcroft, kun minner meg om Dustin Hoffman, som jeg elsker lidenskaplig.
  Det er noe spesielt med bøker man blir forært av personer som kjenner en godt nok til å velge
  riktig -)

  SvarSlett
 4. Det er noe spesielt med bøker man blir forært av personer som kjenner en godt nok til å velge
  riktig = JAAA!

  I mine yngre dager prakket jeg alltid på familien min bøker jeg mente de burde lese og ikke nødvendigvis de som de ville lese. De siste årene har jeg skjerpet meg og gitt bort bøker jeg tror de vil like, med større suksess.

  Men du, ikke lest boka??? Virkelig... Jeg har nesten pustevansker er jeg sitter----

  SvarSlett
 5. Boka er kjempefin - alle bibliofile må jo elske akkurat denne!
  Har også sett filmen, men så lenge siden at jeg antakelig burde se den i reprise! :-)

  SvarSlett
 6. Det er en bok for alle bibliofile. Jeg har akkurat ryddet i noen bokhyller og da kikket jeg litt i boka. Lurer på om jeg skal lese den på nytt igjen...

  SvarSlett
 7. Jeg har sett filmen og syntes den var kjempefin, mannen i huset syntes den ble for kjedelig :)

  SvarSlett
 8. He he, mannen i huset så knapt en halvtime han også før han fant noe annet å gjøre....

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.